slogan-en slogan-ru slogan-ua

Декілька сторіч тому в цьому не було нічого дивного. Але з винайденням столових приборів, їсти страву руками вважається щонайменше дивним, а нерідко й моветоном.

Нова тенденція finger food – це повернення до витоків, яке підтримали одні з кращих кухарів світу. Навіть японці нагадали, що суші, роли та сашимі спочатку брались руками, а вже потім з’явились палички. Отож, останнім часом фінгер-фуд стає родзинкою та модною тенденцією відомих ресторанів та кафе.

veranda_bukovel_food_19

Одним з найбільших захисників “рукоїдення” є шеф-кухар відомого датського ресторану “Noma” Рене Редзепі. На його думку, звичка їсти руками закладена в людину природою, а тому посередники між людиною та стравою навіть наносять шкоду людському організму, адже позбавляють можливості сприймати їжу за допомогою рецепторів, що знаходяться на кінчиках пальців. А це, в свою чергу, блокує посилання необхідних імпульсів в мозок. Ці імпульси несуть інформацію про температуру та консистенцію їжі, підготовлюючи організм до її засвоєння. Тому, якщо хочете бути здоровими – їжте руками, вважає Рене.

Найбільшими прихильниками фінгер фуд можна вважати маленьких дітей, природні інстинкти яких ще доволі добре розвинуті. Дитинка підсвідомо візьме їжу своїми маленькими пальчиками, чи це шматочок м’яса, чи сир, чи порізана на четвертинки картопля. Навіть виокремити з тарілки спагетті або окреме рисове зернятко та донести до рота – не тільки цікава забавка, а й розвиток дрібної моторики та пізнання світу.

 veranda_bukovel_food_31

Їжа потрібна не тільки для забезпечення організму життєвою енергією, але є одним з найбільших задоволень у житті, тому нехай радіє все – і очі, і руки, і рот, і шлунок.

Також фінгер фуд – один з найкращих форматів для домашніх вечірок. Запросіть гостей допомогти в нарізанні м’яса, риби, овочів і фруктів, приготуванні бутербродів та соусів. Такий процес сприяє ближчому знайомству та створенню невимушеної атмосфери. А “ручний формат” свята дозволить гостям вільно пересуватись кімнатами та активно спілкуватись, а не сидіти цілий вечір в кріслі, затиснутим між сусідами.

Отож, запрошуємо в улюблену Veranda Lounge-zone, в оновленому lounge food меню якої зібрано оригінальні страви зі всіх куточків земної кулі – від Японії до Перу та від Італії до США. Холодні закуски, гарячі страви, роли та страви в конусах куштуйте в невимушеній атмосфері на фоні гірських краєвидів.

Категорія Блог
01/11/2016 | К-сть переглядів: 2,592