Ми продовжуємо розкривати секрети наших неперевершених авторських страв. Цього разу це буде рецепт тайського супу том ям, який ви можете скуштувати у ресторані Lucky Bull.
Том ям – це кисло-гострий суп на основі курячого бульйону з креветками, рибою або іншими морепродуктами. Національна страва Лаосу і Таїланду. Це найгостріший і водночас найсмачніший суп у світі.
Сподіваємось, що любителі гострої азійської кухні гідно оцінять наш рецепт. Тому почнемо.
Інгредієнти готові.
На першому етапі ми в каструлю додаємо курячий бульйон та лимонну траву і доводимо до кипіння.
Далі по черзі слід додати листя каффір лайму та перець чилі.
Каффір лайм, також відомий як лаймкват, каффір, кафірський лайм. Він, як зрозуміло з назви, має пряме відношення до цитрусових. Але ось на відміну від лайму, сік у нього надзвичайно кислий, тому плід багато хто вважає неїстівним. Найчастіше використовують в кулінарії цедру та листя каффір-лайму. Аромат у такого листя (особливо якщо його нарізати) цитрусовий, свіжий і дуже приємний.
Якщо у вас немає можливості купити каффір-лайм, а дуже хочеться приготувати том ям, то можна спробувати замінити його цедрою лайму, але ви повинні розуміти, що автентичного смаку в такому випадку вже не досягти.
Далі найспецифічніший етап – смак правильного Том ям
У киплячий бульйон додаємо пасту тамаринд (Індійський фінік, або тамаринд, – рослина сімейства бобових. З його м`якоті роблять пасту, яку ми зараз і використовуємо). Наступним іде паста том ям, яка і надає супу такий чудовий яскравий смак. І за нею відправляємо у каструлю устричний соус, який надасть страві солонувато пікантний смак.
Наприкінці додаємо крупно нарізаний лосось, креветки та відварені гриби шиитаке.
Чекаємо, доки суп закипить і знімаємо з вогню.
Додаємо кінзу і можемо насолоджуватись неперевершеним смаком справжнього тайського супу Том ям.