slogan-en slogan-ru slogan-ua

28 листопада починається Різдвяний піст або Пилипівка. Головна ідея посту – духовне очищення людини, для того щоб з чистим серцем і ясним розумом зустріти Різдво.
Напевно, багатьом відомо, що в період дотримання Різдвяного посту, існують певні заборони на продукти харчування, особливо це стосується їжі тваринного походження. Саме тому в період посту з раціону харчування повністю виключається м’ясо, яйця і молоко.
Харчування в піст повинно бути з розумом і бажанням!
Якщо ви вирішили дотримуватись посту вперше – не варто роботи це фанатично. У християнстві передбачені одноденні пости – кожна середа та п’ятниця. Спробуйте хоча б кілька тижнів дотримуватися їх, простежте за своїми відчуттями, чи все в порядку зі здоров’ям, як саме ваш організм реагує на подібні зміни в харчуванні. Якщо починають вилазити болячки, зверніться до лікаря і не практикуйте піст до повного одужання.
Під час посту пийте більше рідини. Вегетаріанське харчування сприяє посиленому виведенню шлаків з організму, а для цього йому необхідна велика кількість води. При нестачі рідини може розболітись голова, відчутною буде загальна слабкість.
Існує безліч рекомендацій, як правильно харчуватися в Різдвяний піст, однак до кожного з них можна підійти творчо, навіть пісні страви з досить скромного набору продуктів можуть бути дуже смачними і різноманітними, головне, з розумом і фантазією підходити до цього процесу.

Які продукти вибрати?
По-перше, це бобові. В них міститься рекордна кількість білка, але слід пам’ятати, що це досить важка їжа для засвоєння, тому їх слід їсти досить обережно. Наступний продукт у рейтингу наявності білка – соя. Тим, хто її любить, Різдвяний піст взагалі не складе особливих труднощів, адже з сої готують м’ясо, молоко і навіть майонез! Але важливо пам’ятати, що у великих кількостях цей продукт може негативно вплинути на ендокринну систему.
1387889669
Різні горіхи, крупи та злакові – також вельми цінне джерело різних вітамінів, кислот і рослинних білків. Харчування в Різдвяний піст можна активно урізноманітнити, адже рецептів пісних страв, які відрізняються приємним смаком та підвищеною корисністю досить багато. Наприклад, важливо не забувати постійно урізноманітнити гарніри, адже зараз крупи і злаки у великому розмаїтті доступні всім: манка, вівсянка, гречка, рис, перловка або пластівці. Саму консистенцію каші також можна постійно змінювати: від рідкої, схожої на суп-пюре, до розсипчастої.
1408942259_kak-pitatsya-v-post-0
Окрема тема – це салати і закуски, різноманітності і можливостям яких немає кінця. Як варіант – салати із фруктів, заправлених нежирним йогуртом, які відмінно підійдуть для сніданку. Також можна урізноманітнити своє харчування салатами зі свіжих або варених овочів, наприклад, картоплі, капусти, буряків, болгарського перцю, зелені, квасолі, зеленого горошку і консервованої кукурудзи.
Не варто відмовлятися від пісних пирогів, млинців або піци, для яких використовується прісне або дріжджове без яєць і молока тісто. Начинка для них може бути з грибів, картоплі, крупи, зелені, фруктів свіжих або консервованих.
В якості гарячих страв підійде запечена або відварна картопля з грибами, капустяні оладки, а також різні соуси, приготовані на основі киселю, ягід або подрібнених сухофруктів. Природно, під час посту не варто забувати і про смачненьке – мед, горіхи, какао – доступні ласощі в цей період.
На напоїв, до речі, також існують певні обмеження – від чаю та кави краще утриматися, а ось свіжовижаті соки і компоти – саме те що треба!
f67ad7b827f90fefb5b3fef134928190-full
Кухарі Сім`ї ресторанів Cartel з особливою турботою вже підготували для вас пісне меню. Обрані страви також даруватимуть вам неперевершений смак та принесуть ще більше користі!
Чекаємо на вас!

Категорія Блог
24/11/2015 | К-сть переглядів: 4,214