slogan-en slogan-ru slogan-ua

Правила корисного сніданку: Що таке гранола?

Гранола – це традиційна для США їжа до сніданку або снек, що містить сплющену вівсяну крупу, горіхи і мед, які запечені до хрусткого стану. Гранола містить вітаміни і клітковину, але не містить штучних добавок, трансжирів і безлічі цукру.

Історія виникнення граноли сягає кінця XIX століття. Саме тоді найменування Гранула і Гранола було запатентовано в Сполучених Штатах для харчового продукту, що містить продукти з цільного зерна, подрібненого і потім запеченого до хрусткого стану, на відміну від сучасного не запеченого і не солодкого варіанту під назвою мюслі. Гранола – це злаковий продукт-«хіпі», який має дуже багату історію.
Першим розвідником і дослідником був Силвестер Грем (1794-1851), який в деяких книгах згадується як «Dr. Sylvester Graham», «американський фізіолог» або «американський дієтолог». Сильвестер насправді вчився на пресвітеріанського проповідника, який багато часу приділяв пропаганді поміркованості в житті і в їжі. Він був суворим вегетаріанцем (це явище часто називали гремізмом в XIX столітті), переконуючи людей у ​​правильності утримання від м’яса, алкоголю, тютюну, стимуляторів (чай, кава) і білого хліба. Пекарі і м’ясники його ненавиділи. Основою його дієти був хліб домашнього виробництва з цільнозерновий борошна його виробництва, яке називалося борошно Грема.
У 1894 році гранолу включили в меню відомого на той час у США профілакторію та спа-курорту доктора Джеймса Калеба Джексона.
Сучасний вигляд і рецептуру гранола остаточно отримала в 1960 роки. Щоб реабілітувати цільні злаки і позиціонувати як продукт для здоров’я, їх назвали Гранола, які з ентузіазмом були прийняті рухом хіпі.

Як готують гранолу?
У процесі запікання суміш вівсяних пластівців і меду періодично перемішують для того, щоб домогтися розсипчастою консистенції, схожою на сухі сніданки. Іноді в суміш додають сухофрукти, такі як родзинки або фініки. Але найкраще вона поєднується з йогуртом, медом, малиною, полуницею, бананами і молоком.

Крім стандартного використання граноли в якості їжі на сніданок, гранолу часто вживають ті, хто любить активно ходити, проводить час у походах і подорожах з рюкзаком за плечима, оскільки гранола мало важить, висококалорійна і добре зберігається. Гранола добре поєднується з йогуртом, медом, малиною, полуницею, бананами і молоком.

Гранола – ідеальний сніданок для такого комплексу як VODA day&night club, де витрачається багато енергії на водні розваги. Спробуйте гранолу від нашого шеф-повара за унікальним рецептом і з натуральних карпатських продуктів!
othr-513

Категорія Цікаво про страви
13/05/2015 | К-сть переглядів: 5,230