slogan-en slogan-ru slogan-ua

Завдяки своєму надтонкому налаштуванню, очі є одним з найдивовижніших органів людського організму. Всі очні м’язи знаходяться в безперервному русі, але для виконання всіх цих функцій очі потребують лише трохи кисню, декілька вітамінів і мікроелементів, які знаходяться в їжі.

hotite-zashhitit-svoe-zrenie-sobljudajte-dietu-dlja-glaz-3

Для того щоб забезпечити очі всім необхідним, потрібно знати три речі:
1. Які саме вітаміни та мікроелементи потрібні для очей
2. У яких продуктах міститься найбільше цих елементів
3. Які хвороби очей можуть виникати за відсутності нормального збалансованого харчування

Вітамін А. Він необхідний для формування родопсину, світлочутливого пігменту, що знаходиться в клітинах сітчастої оболонки ока, а також для зволоження кон’юнктиви (слизової оболонки ока) і підтримки її в хорошому стані.
Каротиноїди – це натуральні барвники, що містяться в продуктах рослинного походження. Вони діють як антиоксиданти і допомагають запобігти дегенерації жовтої плями сітківки.
Вітаміни С і Е – це антиоксиданти, що містяться у фруктах, овочах, горіхах і паростках зернових. Їх нестача призводить до катаракти і втрати зору.

У яких продуктах найбільше потрібних для очей елементів?
1. Морква, гарбуз. Покращують гостроту зору, завдяки великій кількості каротину.
2. Чорниця. Ця ягода містить вітамін А та інші речовини, корисні для здоров’я очей.
3. Шпинат, капуста. Завдяки наявності антиоксиданту лютеїну, шпинат запобігає катаракті та іншим захворюванням очей.
4. Кукурудза, брокколі. Ці овочі містять велику кількість антиоксидантів, корисних при катаракті.
5. Абрикос, манго. Ці сонячні фрукти багаті калієм і вітаміном А.
6. Шипшина, цитрусові. Вони мають загальнозміцнюючу дію, містять багато вітаміну С.
7. Пророслі зерна пшениці, горіхи і насіння. Ці продукти багаті вітамінами Е і В.
8. Оселедець (тріска). Містить велику кількість вітаміну D та поліненасичених жирних кислот.
9. Цибуля, часник. Містять сірку, яка позитивно впливає на гостроту зору, перешкоджає тромбоутворенню.
10. Буряк. Багатий вітаміном С і калієм.

Що вживати при:
Зниженні гостроти зору

Зниження гостроти зору може мати багато причин: катаракта, пошкодження мозку або пухлини. Але найчастіша причина є втомлюваність і постійне перенапруження очей.
Дефіцит антиоксидантів через брак в раціоні фруктів, овочів, горіхів і насіння може призвести до пошкоджень сітчастої оболонки ока і спровокувати зниження гостроти зору.
Збільшіть споживання моркви, гарбуза, абрикосів, шпинату, чорниці, горіхів

Куряча сліпота
Куряча сліпота – це різке погіршення зору при низькій освітленості або повна нездатність бачити в темряві. Вона є одним з перших симптомів дефіциту вітаміну А. Окрім моркви, гарбуза, чорниць, манго , абрикоса, що містять вітамін А, слід частіше вживати в їжу базилік та іншу зелень. Антиоксиданти, що містяться в овочах, сприяють покращенню гостроти зору.

Кон’юнктивіт
Кон’юнктивіт може бути зумовлений різними причинами, від бактеріальних інфекцій чи навіть пошкодження від диму.
Дієта з нестачею вітамінів А і В призводить до сухості кон’юнктиви, провокує і посилює кон’юнктивіт.
Збільшіть споживання вітаміну А та вітамінів групи В, які містяться в моркві, гарбузі, абрикосах, манго, пророслих зернах пшениці, горіхах.

Глаукома
Глаукома виникає через підвищення внутрішньоочного тиску. Це призводить до атрофії сітківки та зорового нерва, що загрожує серйозними наслідками для зору.
Хоча закритокутова глаукома, найбільш поширена форма цього захворювання, виникає через анатомічні деформації ока, тип дієти може також вплинути на внутрішньоочний тиск, покращуючи або погіршуючи перебіг глаукоми.
Споживайте більше цитрусових, буряка, цибулі і часнику, пийте шипшинові чаї.
Зменшіть вживання кави та трансжирних кислот.

Катаракта
Катаракта – це помутніння прозорого кришталика ока. Кілька років тому вважалося, що це неминучий наслідок старіння організму і запобігти катаракті ніяк не можна.
Але є сильна залежність між дієтою і формуванням катаракти. Достатнє вживання продуктів, що містять вітамін А, антиоксиданти – вітаміни С і Е, може запобігти формуванню катаракти в зрілому віці.
Що вживати? Шпинат, капусту, апельсини, лимони, шипшину.

Категорія Блог
12/11/2015 | К-сть переглядів: 18,821